2007. július 2., hétfő

Tihany.akvarell

Tihanyban alapvetôen akvarelleznünk kellett volna.

Elsô nap este láttunk az utcán egy nagyon szép, régi Fiatot, szóval azt gondoltam, hogy másnap megkeresem és szépen lefestem. Persze másnap sehol nem leltem, még akkor sem, mikor egész Tihanyt bejártam miatta. úgyhogy, amikor már nagyon elfáradtam, egy építkezéshez értem, úgyhogy lefestettem azt.
Aztán a szervezôtanár azt mondta rá, hogy látja, hogy poénkodni akartam ezzel, hogy ilyen ronda dolgokat festettem le egy ilyen gyönyörű háttér elôtt, de ahhoz, hogy jól kijöjjön a poén, piszkosul jól meg kellett volna csinálni.

Sokat voltunk a strandon, mert ott lehetett fürödni és nekem nagyon megtetszettek ott a bólyák, mert szép pirosak voltak. Úgyhogy gondoltam festek rólluk is egy képet.
Aztán a szervezôtanár azt mondta rá, hogy ennyire szörnyû kompozíciót még életében nem látott, se elôtér, se háttér, ezek alapvetô dógok, megkéne tanulni.

Utolsó napra kitalálta a szervezô tanár, hogy aznap nem rajzolnuk, hanem délután egykor megnézünk egy kiállítást, amit már mindenki látott minimum 3szor, aztán meg közösen elmegyünk a strandra. Az a nap volt talán a legtermékenyebb, aznap kettôt is festettem, és azon a napon értünk vissza legkésôbb a szállásunkra (este hétkor, mert eszünk ágában sem volt a közös porgramokon részt venni). Ez a nap elsô képe: még a reggeli zivatarok felhôi az égen terpeszkednek, be árnyékolva a vizet. Egyébként a hattyú nem volt ott.
Aztán a szervezôtanár azt mondta rá, hogy a kép egyik fele egész szép lenne, de ezt a hattyút nem lett volna szabad felrajzolni, meg ezeket a kis pálcika figurákat is felejtsem el, vagy rajzoljam meg őket szépen, szinesben, vagy sehogy.

A nap második képe pedig ez az árbóc erdô. A Tihanyi Hajózási Egylet klubjában volt ez a sok szép hajó, ami nagyon megtetszett, de csak a tagok mehettek be a kikötôbe, úgyhogy kénytelen voltam a kerítésen kívülrôl lefesteni a látványt, márpedig a kerítés fölött elég kevés látszott.
Aztán a szervezôtanár azt mondta rá, hogy ez talán még szörnyûbb kompzíció (majdnem óverkill) ez a sok vízszintes vonalként feldobált árbóc, meg a hajók hiánya teljesen elrontja ezt az egyébként szép látványt, de persze érti ô a poént, csak keresni kellett volna egy jobb szöget, ahonna eltakarják egymást az árbócok.

Aztán a szervezôtanár azt mondta egy másik embernek a rajzaira, hogy szépek, csak a konpozíciójuk egy önmegsemmisítô gépezet, egy ÓVERKILL!

4 megjegyzés:

Zsanett írta...

Persze én nem értek hozzá, de nekem tetszenek. Lehet, hogy a szervező tanárt is ki kellett volna engedni kocsmázni, hadd lazuljon kicsit.

juhaszmark írta...

Örülök, hogy tetszenek, persze te nem értesz hozzá :D. De ez a szervező tanáros dolgog jó ötlet, majd említem neki is ;)

bea írta...

szerintem is rendben vannk, meg igy fotos szemmel is. a szervezotanarnak. meg... hmmm... hogy is mondjam... javasolnam, hogy 1.aludja ki magat, 2. csajozzon/pasizzon be mielott vegleg besvanyodik 3. attol, meg hogy o nem vesz eszre dolgokat, nem kell a masik embert pofanrugni.
szoval mindig elore sose hatra,
ne hagyd, hogy beledongoljenek a sarba.
sara.

juhaszmark írta...

Köszönöm szépen a bíztatást! Mondjuk nem tört le túlzottan a tanári észrevételek tömkelege, inkább örültem, hogy sikerült olyanokat rajzolnom, amik különlegesebbek annál, hogy egy ilyen kopasz kövér polgártársnak tetszenek :)