2007. augusztus 31., péntek

Simourgh NBE

Még nyár elején kezdtem el egy cseppet átalakítgatni a jó öreg Simourgh-ot, kicsit ilyen tuningolt autó hatást keltve, például koponyát rakva a motorháztetôre. Na az egy nagyon jó húzás volt, mert azóta rengetegen találták már meg a blogomat, a Google-ben a "koponya" szóra rákeresve. De azután jó darabig mégsem csináltam, mert volt jobb dolgom is, viszont most megint elôvettem és jól befejeztem. Amik változtak az eredeti modellhez képest: ki szélesedtek a kerékdobok, a kipufogók megduplázodtak, kapott két piros csíkot a közepére, kapott spoilert, a küszöb is kicsit átalakult, ja és persze teljesen új felnije is lett, mindez a semmibôl.

Amúgy aki kíváncsi, hogy miért pont NBE, az nagyítson rá a két utolsó képre és böngéssze át ôket figyelmesen.

Ja és most kivételesen nem a Blogspot-ra töltöttem fel a képeket, hogy ne butítsa le, hanem egy külsô szerverre, úgyhogy pont akkora lesz a kép, amekkora kifér a monitorodra. Rá kell kattintani a képre még egyszer, hogy eredeti méretét vegye fel.



2007. augusztus 30., csütörtök

2007. augusztus 29., szerda

Stratos a terepen II.

Itt kicsit át állítottam a fényeket, hogy olyasmibb legyen, mitha napon lenne az autó, meg feltülrözôdtettem rá a környezetet is, ráadásul még felkavarodó port is rajzoltam a képre!

2007. augusztus 28., kedd

Stratos a terepen


Nálunk, itt Veresen szokott néha lenni valami ilyen roncs-derbi, vagy rally vagy mifene. Szerintem valahogy így nézhet ki. Szerintem.

2007. augusztus 27., hétfő

Stratos kivilágítva


Végre sikerült egy úgy-ahogy elfogadható fényezést csinálnom szegény Lanciának, úgyhogy rendereltem rólla egy pár nagyobbacska képet. Jól látszik, hogy a részleteknél elég igénytelen voltam, de valahogy most mégsem szégyellem magam emiatt.




Hétvége

Hétvégén elmentünk kepmingezni egy nem létezô kempingbe. Ennek ellenére azért lerajzoltam egy Mirage nevû hajót, miközben három katonai helikopter húzott el a fejünk fölött:

És az apukámat, miközben egy könyvet tartott a feje fölött:

2007. augusztus 23., csütörtök

-Azt meséltem már,

amikor a Susnyás bemegy a...
-Igen.
-Na mindegy, azért elmesélem mégegyszer:

Na tényleg Lancia Stratos


Szóval nagyjából kész lettem az autóval, amit eddíg csinálgattam 3dben. Még apró változtatások lesznek rajta, és tervben van az is, hogy majd csinálok rôlla olyan képeket is, amiken homokbuckákat, vagy ilyesmiket ugrat át eszeveszett rally-versenyzés közben. Szóval most megint csak egy kép, de ez már nagyobb felbontású és most kivételesen hátulról.

Lancia Stratos


Mivel hazajöttünk, feltextúráztam, de már nagyon fáradt vagyok, úgyhogy majd holnap (azaz ma) kifejtem. Sok hibás rész látszik még rajta, kijavítgatom majd azokat is...

2007. augusztus 21., kedd

Aston Martin DBS


Na itt van végre az elsô Wacom táblával készült rajzom. Ez még fôleg gyakorlás gyanánt készült, ezért ceruzával rajzoltam meg a kontúrokat, azt szkenneltem be és aztán színeztem ki, PhotoShopban. Az egész amúgy egy fotó alapján készült, a címben szereplô autót ábrázolja.

2007. augusztus 19., vasárnap

Boeing 747


Rajzoltam egy bő inget! muhahahahahha! Majd későbbb elmondom, hogy miért. Meg majd az Alitalia szineire is magyarázatot adok. Hamarosan...

RÉVFÜLÖP.elrettentô példa

Az egyik napon felmentünk a közeli (Fülöp-hegyi) kilátóba, hogy elhűljünk a panorámától. Miután már megfelelô mértékben elhűltünk, hazamentünk, de én még maradtam egy picit, gondoltam festek egy jót. Mer' hogy az majd nekem sikerül. Namégmitnem. Vizsonylag hamar rájöttem, hogy nagyon nem megy most a festés, úgyhogy filctollakkal próbáltam helyrehozni. Sikertelenül. Aztán a végén ráírtam, hogy zsebkendô, meg, hogy ház.

Hazafelé vettem az irányt ezután, de megint láttam egy szép helyet, úgyhogy gondoltam, na most majd ki köszörülöm a csorbát, festek egy lélegzet elállítót. Miután már nyilvánvaló volt, hogy ezt is szörnyen elrontottam, nem jutott eszembe jobb megoldás, mint hogy ûrhajókkal próbáljam meg menteni a képet.

Botrányosan végzôdött kalandom után egy napot kihagytam, csak aztán veselkedtem neki megint az ecsetnek. Azt gondoltam, biztos csak a nagy terekkel van problémám, megpróbálok lefesteni valami kisebbet. Elkezdtem egy szöllő levelet, még egészen tetszett is. Nem maradhatott egyedül a papíron, festettem mellé még egyet. Aztán még egy párat, de azok se maradhattak egyedül, én meg már szönryen éhes voltam (már vagy 3 órája festettem) úgyhogy a többi apró kis levélkét és ágacskát nem volt erôm felfesteni, csak elrontani a képet:

Láttam, hogy a festés most nem megy, gondoltam akkor filctollakkal próbálkozom, majd a strandon krokizok jókat, ahogy azt a többiektôl láttam Tihanyban. Itt is várakozáson alul teljesítettem, a tűrhetőekből pakoltam itt össze egy képet:

RÉVFÜLÖP

Na hazaérkeztünk a nyaralásból, úgyhogy gyorsan fel is rakok pár dolgot, amit ott rajzoltam. Alapvetôen szörnyen roszakat festettem, egyetlen kép lett tûrhetô, az pedig egy motort ábrázol. Szerencsére ezúttal is belefutottam a tulajdonosába, mint ahogy legutóbb is. Valószínüleg amúgy amiatt lett ez jobb, hogy ezt filctollakkal csináltam. Már késô volt, amikor rajzoltam, úgyhogy fények nem igazán voltak, így az árnyalatozást se nagyon lehetett volna elrontani, csak be kellett az egészet mázolni feketére.

2007. augusztus 13., hétfő

najó, még egy picike


de mostmár tényleg megyek el, jövôhéten pósztolok megint.

Még egy utolsó...

Mostmár nem fogok több ilyen sötét képet felrakni, mert nagyjából már kész vagyok az autóval, csak még fel kell textúrázni. Viszont most elmegyünk egy hétre, úgyhogy addíg fene se fogja ezt textúrázni.

2007. augusztus 10., péntek

Lekapcsoltam a fényszórókat...

...viszont ha felkapcsoltam volna mind a (mostmár) hatot, akkor semmi se látszana a képen. És most többet is haladtam vele, mert kevesebbet aludtam: ablaktörlô, index, ködlámpák, hûtôrács

2007. augusztus 7., kedd

Na vajon mi ez?


Ezúttal egy már meglévô autót kezdtem el megmodellezni 3dben. Még nagyon az elején tartok, úgyhogy az ilyenkor szokásos sötét beállításomat vettem elô. Ha valakinek van kedve, megkommentelheti, hogy milyen márkájú/típusú autó, de úgyse fogja eltalálni. Muhaha.

2007. augusztus 6., hétfő

Vicces autó reklámok

Végsebesség: 115 km/h*
*rükvercben

forrás

Gratulálunk az Audinak a "Dél-Afrikai Év Autója 2006"-díj elnyeréséhez.
A "Világ Év Autója 2006"-díj nyertesétől.


Gratulálunk az BMW-nek a "Világ Év Autója 2006"-díj elnyeréséhez.
Hat egymást követő Le Mans 24 órás verseny (2000-2006) nyertesétől.


Ez már igazán derék, hogy az Audi és a BMW megnyerte a szépségversenyt!
A "Nemzetközi Év Motorja 2006"-díj nyertesétől.



forrás

SUSNYAS - már megint


Amikor elkészültem a Susnyás makettjével, nem volt már időm rendesen lefotózni, mert be kellett küldenem gyorsan. Mostmár visszakaptam egy ideje, meg nem is díjjazták, úgyhogy végre lefotóztam kicsit szebben is, a lemenő nap fényében megcsillanva: