2007. április 28., szombat

még 2 oldal

Elkészültem még egy oldallal, és az előzőt is megcsináltam mégeccer:

már csak 2 nap

Már csak 2 nap és lejár a holdjárós pályázat határideje, de szerencsére már a munka nagy részével készen is vagyok, a beküldendő 3 oldalból 1-gyet tegnap jól össze is raktam:

2007. április 26., csütörtök

Susnyas rajz

Kész lettem az első rajzzal, ami térben ábrázolja a holdjárót, jól.

Van ott még, ahonnan ez jött.

2007. április 25., szerda

WRDALAX


ma meg tegnap a fogyatékosszuperhősös-farkasos filmemet folyattam, egész jól haladtam, de csak majd később rakok fel videót, ha több minden lesz belőlle készen, addíg képet rakok csak.

2007. április 24., kedd

Amerika 30 milliárd dolláros svindlije

A pályázatra kell majd beadni jó sok rajzot, amik mutatják a koncepció kialakulását úgyhogy most rajzoltam gyorsan egyet, ami itt van, és végleges állapotában ábrázolja a holdjárót:

A másik svindler dolog meg ugye a holdraszállás, mert csomóan nem hiszik ám el, hogy ilyen dolog tényleg megtörténhetett. Merthogy ugye nincsen rá semmiféle bizonyíték a video és fotó felvételeken kívül, amiket meg ugye lehet ám hamisítani is stúdióban, vagy a grandkanyonban felvenni, meg hasonlók. Az például elég gyanúsan hangzik, hogy azóta sem sikerült meg figyelni távcsövekkel a holdra kirakottt zászlót meg a táblácskát, amire pedig elég vicces szöveget írtak a Nikszonék:

Mondjuk elég kevés tényleg logikus felvetés van a dolog szépséghibáival kapcsolatban, talán még a legértelmesebb az az, hogy a 17 tonnás leszálló egység miért hagyott kisebb nyomot a porban, mint az űrhajósok cipellője. Mert elég sok a hülye elmélet is, például egyesek szerint földön kívüli űrhajóról zsákmányolt cuccokat használt a náza a holdraszálláshoz.
Ami meg még logikusnak tűnhet, az az, hogy a NASA tényleg küldött embert a holdra, az el is jutott odáig, meg minden, de a nyilvánosságra hozott felvételek hamisak, hogy senki se tudja rajtuk kívül, hogy mi is van a holdon valójában.
Nameg itt van még egy érdekes kép, ami azt ábrázolja művészi módon, hogy a holdon nincs atmoszféra, és ezért nincsen szél se.

2007. április 23., hétfő

S U S N Y A S


na már majdnem teljesen készen van ez a kép a holdjárócskámről, csak még találkéne egy jó szöget, ahonnan megcsinálom a dolgokat meg majd rá fotosopolok csomó mindent. És mégis lesz az autón csáp, mert a pályázati kiírásba külön leírták, hogy lehet légi jármű, szóval valószínüleg ők nem tudják, hogy a holdon nincsen atmoszféra. Így jártak. Ja és pezsgő színűre változtattam az eddíg piros színben tündöklő bőr elemeket, így sajnos kevésbé nájnicsnélzes a dolog.

2007. április 22., vasárnap

Holdraszállás



Elkezdtem csinálgatni a holdas helyszínt, csak még nem az igazi a fény, meg a textúrázás, de rajta vagyok a témán. Itt van egy kezdetleges verzió, ahol még nem elég göröngyös a holdfelszín és kicsit kicsi a textúra, ami ismétlődik rajta és a Föld is túl világos, de ezeken majd még javítok.

2007. április 21., szombat

Na ezt skubizzátok!

Végre valahára kész lettem a holdjáró-autó 3d modelljével és feltextúráztam, már csak egy jó beállítást kell neki csinálni meg elrendezni a pályázati dolgokat 3 odlalra és beküldeni! Yippí!

Nade most még nem néz ki túl jól az autó egészbe, úgyhogy megint csak sötétes képet mutatok, meg így a dárkmetálos vonal is erősödik. Nosza:

2007. április 19., csütörtök

Újfent a Hold


A Holdon, mivel nincs légköre, semmilyen aerodinamikai dolog (propeller, szárny, stb.) nem működik, úgyhogy a forgó csápok egy centit nem tudják előre hajtani az autót. A légbeömlók is értelmüket vesztik így ugye és az áramvonalasság is, merthogy nincsen légellenállás. Egy körből kimaradok, úgylátom.

2007. április 18., szerda

Amon Tobin az A38on

Na megvolt végre az Amon Tobin koncert tegnap! Órjási volt a tömeg szerencsére, de ez nem baj, mert sokkal fontosabb, hogy lehetett a zenére egy jót (és sokat) ugrálni. Gondolom sokan kicsit másra számítottak, mint ahogy én is, a lemezeihez képest sokkal brutálabb drámenbézt nyomott ott az embeek fejébe és elég hangosan ugye, ahogy ezt persze kell, úgyhogy még a bal fülemmel még nem nagyon hallom a mély hangokat, de szerintem megérte. Volt jó nagy ugrálás meg mindenféle villózó fények, meg ugye a 7.1-es szörráund hangzás, ami télleg elég jó vót, mer hátulról is dübörögtek a dolgok. Azt sajnáltam picit, hogy a saját számaiból csak a foley room lemezről játszott, a régiebbiekről nem, csak a Verbal-t meg a Golfer VRS Boxert lehetett haloványan felfedezni a drum'n'bass masszában. Szóval az A38 egy jó hely, Amon Tobin meg egy jó fely! ééééétitek!

2007. április 16., hétfő

Kia sucks - c'eed

A suliban szereztem ma egy szórólapot amin meglepődve olvastam, hogy a Kia pályázatot hirdetett, újfent jövő autója témában. Úgy tűnik, hogy ez is inkább a kisebb gyereknek szól és répamobilok lesznek a díjazottak, de azér megpróbálom majd szerintem én is. Na itt van:

"Formatervezési rajzpályázatot hirdet a Kia Motors Hungary a 11-18 éves korosztály számára, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai támogatásával. A kiírók megfogalmazása szerint ez egy olyan kreativitás-fejlesztő tehetségkutató verseny, amelynek során a gyermekek játékosan ismerkedhetnének meg a formatervezéssel.

Pályázni két korcsoportban lehet: általános iskolák felső tagozatos tanulói (11-14 év között), és középfokú oktatási intézmények tanulói (15-18 év között).



A pályázaton csak Magyarországon működő oktatási intézmény nappali tagozatos tanulója indulhat. Egy pályázó maximum három, kézzel rajzolt, A4-es formátumú pályamunkát adhat be. A nevezés történhet egyénileg, de iskola is nevezhet a diákok összegyűjtött pályázataival.

A pályázónak a pályázathoz mellékelni kell a pályázatot készítő tanuló nevét, osztályát, születési évét, valamint iskolájának nevét, címét, telefonszámát. A zsűri döntése szerint a legjobb pályázatot készítő gyermek kapja meg a rajzverseny fődíját, az iskola, melynek tanulója, pedig az egymillió forintos iskolai fődíjat.

Nyeremények:

1. díj kétszemélyes (gyermek + felnőtt kísérő) tanulmányút a Kia Motors frankfurti tervezőközpontjába
2-5. díj 20 000 forint értékű könyvutalványok a tanulók részére
6-15. díj tanulónként 2 db belépő a Jövő Házába.

A pályázatok postára adásának határideje: 2007. május 21.
Cím: "A jövő autója" 1751 Budapest, Pf. 205.

A díjátadást június 14-én a Jövő Házában, tartják, ahol a legjobb pályamunkákat kiállítják a szervezők. A pályázat fővédnöke Kovács Miklós, a Kia formatervezője, aki már számos sikeres európai autót tervezett, köztük a Magyarországon is kapható Cee’d-et.

Amennyiben kérdése van a pályázattal kapcsolatban, a 319-1035-ös budapesti telefonszámon illetve a rajzpalyazat@kiamotors.hu e-mail címen kaphat további információt."

(ez a hivatalos páylázati kiírás, csak még a kia site-on nem volt fent, így a hg.hu-ról szereztem meg)

(ja és a kép meg egy korai vázlat a C'eed nevű Kia modellről)

2007. április 15., vasárnap

Qezeq

Meg csináltam az összes qezemet és kúval írom mer az vicces. Sietek megint.



2007. április 14., szombat

Megint másmilyen lett


Csinálgattam tovább a holdájrót, mert mindjárt itt a határidő (április 30.) és még elég sokat kell dogloznom addíg ezzel a dologgal, szóval rendesen a lovak közé csaptam, meg is csináltam rá a csápokat, amiket már korábban kitaláltam. Így ugye légtalpas, de nem proppellerek hajtják előre, hanem ezek a szép nagy csápok, amik egyszerre forognak és olyan mozgást végeznek, mint a polipnak az uszonyai, ezért nagyon hatásos. Még nincs készen az a légbeömlős rész az autó sarkán, ahol most csak egy mélyedés van, meg ugye fel fogom rendesen textúrázni, csak most siettem, azért csináltam meg agyagosra az egészet.

2007. április 12., csütörtök

Superhero music

Van a Wrdalakos filmem ugye, és eddíg igazából főleg csak a farkasról raktam fel képeket, viszont a főszereplőről, azaz a fogyatékos szuperhősről még nem. Ez nem azért történt így, mert ő nem olyan fontos, hanem azért, mert őt még a blog elindítása előtt kitaláltam, hogy néz majd ki.

Az nálla a lényeg, hogy ő szuperhős, de fogyatékos. A fogyatéka meg az, hogy süket. Mert nincs füle. Ezért van rajta fülhallgató. Hogy ne látszódjon. A szuperképességéről majd inkább egyszer máskor írok.

2007. április 11., szerda

a Zoo legendája

Nemrég voltunk az állatkertben, hogy majd jól rajzolok egy csomót. De nem nagyon volt alkalmam rajzolni, úgyhogy csak két nemtúljó-rajzra futotta. Na sebaj majd legközelebb.

Nameg ez még nemjó:

Figyu, csalok!

Az most nekünk a rajházi, hogy rajzoljuk le a kezünket több pozícijóban, itt van például az egyik, az ököl.


Még csinálok majd öklöt, mert kicsit pontosabb vonalrajzot kéne beadni. Szóval figyeljék a kezemet.

Lambó Jimmy

A legutóbb pósztolt zöld autót befejeztem, megrajzoltam a kerekét, mostmár így néz ki:

És még azután megrajzoltam félig felülről is, de azon kicsit torz lett az autó eleje, gyakrolnom kéne még ezt a szöget, hogy jól menjen.

Egy cseppet egyszerűbb, ha pont oldalról készül a rajz, ezt nem is rontottam el, csak a kereke lett egy kicsit lapos. Na sebaj.

Senkit ne tévesszen meg, hogy különböző színűek az autók, mindegyiken ugyanaz van.

Winkler és Karotta a hajóra mennek

Jó sokáig nem voltam itt, ahogy ígértem, de közbe megnéztem egy csomó mindent, például az East_Block nevű dolognak egy videóját, ami valami totálcar bí-project lehet, ahol egy Indián nevű ember tuningol autókat nagyon. Viszont itt is winkler róbert és bazsó gábor a főszereplő és attól olyan brutálisan jó ez a videó, hogy ők is fölöslegesnek tartják a 6 darab dvd lejátszót, meg a 10 köbméternyi mélynyomót és ezt meg is mondják szépen a tuningoló embernek. Így:

Winkler: "Hát, Indián, ... megkő, hogy mondjuk, minden elismerésünk! Ennél szarabb, undorítóbb kibaszott krahácsot még nem láttunk! Szar mindene!"
Karota: "Borzalmas! Fertelmes!"
Winkler: "Szar a váltó, szar a fék, fos a futómű, elbaszott egy... egy rühes geciláda!"
Indián: "öööö... igen."

Szóval beszélnek benne csúnyán, ami nagyon jó dolog, ugye, mint tudjuk, úgyhogy nézze is meg mindenki!


letöltve meg:

WMV (320x176, 86,6 MB)

H.264 (720x400, 213 MB)

iPod (320x176, 81,1 MB)

2007. április 4., szerda

Hawaii

Na most kábé egy hétig nem fogok pósztolni mer elutazok, nem mondom meg hová, és ott nem lesz net. Mondjuk az utóbbi pár napban sem erőltettem meg magam túlzottan, de csak mert akkor se volt túl sok vizitor, amikor mindennap felraktam valami tökjó dolgot. Nade azér utóljára még egy kis valamit így rakok, hamár ilyen szépen elbúcsúztam:

Ő is egy fenék. Csak ő zöld.