2007. szeptember 2., vasárnap

L'argus pályázat


Már régebben meghirdették (június elején) ezt a pályázatot, de valahogy akkor nem volt hozzá hangulatom, és még mindíg elég idô van rá, november 5-ig kell beküldeni rá a munkákat. Igazából már június elején is az volt vele a fô bajom, hogy kicsit tudományosabbnak tûnt a kelleténél. Ugyanis az itt a feladat, hogy ki kell választani egy pár várost, amiknek hasonlóak a közlekedési és urbanizációs problémái és ezekre kell megoldást nyújtani egy haszongép-jármû formájában. De persze nem lehet csak úgy kamuzni ezeket a városi problémákat az áru szállítással meg ilyesmikkel kapcsolatban: a beküldött anyag négy oldalából az elsôben ezeket a dolgokat kell leírni. A második oldalra vázlatokat kérnek, az utolsó kettôre pedig a végleges rajzokat.
Külön leírták még, hogy mindenképpen lennie kell a képek között kézzel rajzoltnak, nem lehet csupa digitális cuccot küldeni. Ilyesmi trükk még, hogy ugye 4 oldal kell, de csak egy file-ban fogadják el, azt tanácsolják, hogy PowerPoint prezentációba rakjuk össze a dolgokat.
December ötödikén lesz eredmény hirdetés, az még az extraság, hogy az elsô három helyezettet elviszik erre a napra Párizsba (repülôjegy/szálloda finanszírozva), ahol egy 5-10 percben be kell mutatniuk a koncepciójukat és aztán egy 5-10 percben meg kell válaszolniuk a felmerülô kérdéseket, mert ez a kiselôadás is beleszámít a végsô értékelésbe. Hál' istennek az angol nyelvet is elfogadják mind a leírásban, mind a beszámolóban, úgyhogy nem kell megtanulni csak ezért franciául.
Az elsô helyezett markát 3000 euró üti, plussz a pályázat szponzor autógyárában munkalehetôség. A második fele ennyi zsozsót kap, a harmadik meg hatod ennyit (igen, ez 500-at jelent).
itt vannak a részletek

itt meg a tavalyi nyertes, bár nem tudom, hogy tavaly mi volt a feladat:

Nincsenek megjegyzések: