2011. február 5., szombat

Személyiség tervezés 1.


Az egyetemen most nem csak külsőre kellett megterveznünk két karaktert, hanem belsőre is, két alap tulajdonság alapján. Ráadásul úgy, hogy egymással érdekes kapcsolatba tudjanak kerülni. Az fő karaktert itt láthatjátok, a társát a következő bejegyzésben, a közös sztorijukat meg egy harmadikban majd.


Nóra magabiztos és kritikus. Születése óta nem lát, de ez cseppet sem gátolja hétköznapi életében. Mivel a többi érzéke az átlagosnál kicsit érzékenyebb, azokra és vakvezető kutyájára hagyatkozik. Igyekszik, hogy jól csinálja amit csinál, így viszonylag gyakran érik sikerek. Huszonnégy éves kora ellenére a szüleivel él, mivel fogyatékosságából kifolyólag nehezen tudná egyedül eltartani magát. Egy kevésbé ismert zenekarban énekel, havonta két-három fellépésük van. Töredékét így megkeresi annak a pénznek, amire szüksége van, a szüleitől kapott segítséget pedig természetesnek veszi, mert úgy érzi, joga van hozzá. Mégsem esne kétségbe, ha egy napon a saját lábára kellene állnia.

Barátaival és az őt körülvevő világgal szemben kritikus, mert úgy érzi, meg kell mondania, ha valamit lehetne jobban is csinálni. Olykor szűk látókörű: előfordul, hogy elhamarkodottan ítél meg embereket és helyzeteket. Ilyenkor általában későn veszi észre a tévedését, viszont ha észreveszi, igyekszik helyesbíteni, mert ugyanezt várná el a társaitól is.

Nincs állandó párja, mert úgy gondolja, senki sem igazán hozzávaló. Barátaival szemben is hasonlóan magasak az elvárásai, mégis van pár ember, aki kitart mellette.

2 megjegyzés: