2010. október 23., szombat

Mindannyiunk szerelme


Szóval volt ez a figuratervezési feladat, 4 szereplővel, köztük egy megmentésre váró lánnyal, aki igazából csak egy szinésznő, aki eljátssza ezt. Kicsit bonyolult alaphelyzet talán, de vannak így is egyértelmű vonásai. Ilyen például az, hogy szépnek/vonzónak kell lennie, valamilyen szinten ártatlannak és ártalmatlannak is.

Első körben arcokkal kezdtem a feladatot, de igazából egyik tulajdonságot sem sikerült kifejezni, talán főleg az erőteljes állvonal miatt. Aztán kitaláltam, hogy legyen a lány elf, hosszú fülekkel, meg tigris-szerű lapos orral, hogy a természettel jobban összekapcsolódjon a karakter. Talán ez csak nekem a hülyeségem, de szerintem ettől valahol nőiesebb lehet és a megmentése is drámaibbá válhat.


Aztán megrajzoltam szinesben, de elsőre kicsit mogorva lett, úgyhogy az újdonsült csapattársaim intő szavai által vezérelve alakítgattam még kicsit. Ezúton köszönném meg például a korona ötletét, mert attól nem csak egy hercegnős beütése lett a figurának, de a történetben is jól jött ki.