2008. március 24., hétfő

Mátyás képregény

A Reneszánsz év keretein belül Mátyás királyos képregény pályázatot hirdettek pár napja, aminek az a lényege, hogy 5-6 megadott mese közül ki kell egyet választani és fel kell dolgozni posztmodernül, kreatívan, blablabla. A pályázati kirás szerint az új évezred Mátyás királyát keresik, szóval azt gondoltam megadom nekik: az én képregényemben Mátyásnak nem lesz nagy orra (megmûtette, mert mindenki az ezzel poénkodott), viszont terhes és nô az lesz.
Az okos lány címû mesét választottam, ami arról szól, hogy Mátyás hintója lerobban egy faluban, ahol talál egy elképesztôen okos lányt, úgyhogy feleségül is veszi. Az okos lány szerepében a már Taddeusként korábban megismert figura fog feltûnni, az apjaként pedig Fülöpöt láthatjuk viszont: a korábban már fölöslegesen kitalált karakterekkel fogom feltölteni a többi szerepet is.

Ja és amúgy mátyás hintója egy Maserati Birdcage 75th lesz:

2008. március 21., péntek

IXOYE

Elkészült a képregény, az IXOYE! Minden oldalon változtattam egy kicsit, úghogy felrakom ôket mégegyszer. Az utolsó lapot egyébként szívesen újra csinálnám, mert nagyon gyenge lett, csak nincs már idôm rá.



Utolsó oldal

Igaz félórával átcsúsztam a péntekbe, de azért kész lett végre az utolsó oldal: fény derül a bravúros befejezésre és lehull a lepel a képregény legcsúnyább oldaláról is. Nem mindennapi esemény az ilyen.

2008. március 20., csütörtök

Második oldal

Elkészült a második oldal is teljesen, szóval már csak az utolsó van hátra, remélem még ma végzek azzal is.

2008. március 18., kedd

Új sztori

Enedtem a nyomásnak és négy oldalasra redukáltam a sztorimat, így a 12 megtervezett figurából csak 3 fért be, de végülis mindegy. Így elég furcsa lett a befejezés is, de még nem rakom fel, lepôdjön meg majd mindenki jól, amikor arra kerül a sor.
Így néz ki tehát az elsô oldal, a borító:

Így pedig a félkész második oldal:

Még nagyon nincs készen, például a könnyebb érthetôség kedvéért rajzolok majd szôrme dobókockákat a visszapillantóra lógatva és a középsô képet sem hagyom így vázlatosan, de ezt gondolom mindenki kitalálta.
A harmadik oldal a már megmutatott, szamurájos oldal lesz, csak kicsit még egyértelmûsítve, meg majd még kicserélem rajta a halat erre az újra, amit az egyszerû sztorihoz csináltam.
A negyedik oldal pedig marad meglepi.

2008. március 17., hétfő

az ötödik oldal

Bár a világ minden tájáról, nemcsak napkeletrôl sereglenek a bölcsek, hogy meggyôzzenek arról, hogy egyszerûsítsem a sztorit, ez valószínûleg már csak a jövô héten fog megtörténni. Mivel az 5-ös számú oldal volt a legszimpatikusabb, annak fogtam neki leghamarabb és így, éjfél után 20 perccel kész is lett.
Ilyen volt a vázlat:

Ilyen lett a kész cucc:

2008. március 16., vasárnap

Hal sztoribord

Bár ezt rajtam kívül senki más nem értékeli, mégis mindíg megosztom másokkal is a sztoribordokat a cuccaimról. Az okát nem igazán tudnám megmondani. Szóval ne ijjedjen meg senki, ha nem érti, hogy mi van a képeken, nincs egyedül.







2008. március 14., péntek

Összeállt a tím

Minden figura meg van tervezve, neki is állok mostmár a képregény rajzolásának. Külön-külön rajzoltam meg a szereplôket, ezért nem igazán illenek össze ezen a képen. Meg amúgy se lett mind azonos minôségû, Péternek például nincs rendesen megrajzolva a keze, de Andrásnak se, János feje meg nagyon nyomott. Igazából ez mindegy is, mert ezt a csoportképet nem fogom használni semmire se már. Ja és amúgy Simon nem igazán tetszett, szóval átrajzolam kicsit Simonetta Vespuccisra, de a végére meg Pojzön Ájvi lett belôlle. Ez se olyan fontos, ô úgyis csak a tizenegyedik.

Ja amúgy a képregény grafikai stílusa kábé ilyen lesz, csak a színek lesznek mások, mert azt már nem copiccal fogom tónusozni, hanem géppel vagy akvarellel.

2008. március 13., csütörtök

Amúgy van rajzórám

mindíg is volt.
például tavaly:


idén:



és az utóbbi két hétben is:


Csak a fényképek rontják el a dolgot azzal, hogy szürkét nem mutatnak, csak feketét és fehéret. Szóval a valóságban azért teljesen mások ezek a rajzok.

2008. március 11., kedd

DJ Food Sztroganoff módra

Amúgy "A konyhában" kategória második helyezettje lettem a Gombás videómmal az indavideó pályázatán. Írtak rólla egy rossz cikket. Ennek semmi haszna nincs, csak az, hogy emiatt 90695 ember megnézte a filmet:

ΙΗΣΟΥΕ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΝ ΥΙΟΣ ΣΩΤΗΡ

Képregény hal témakörben, teljes szereplôgárda:
Akik lusták kattintani, azoknak itt egy nagyobb kép, de ezen csak 3 ember van rajta.

2008. március 6., csütörtök

Blúprinc


Megrajzoltam minden nézetbôl a Tribulciot, úgy, hogy kábé pontosan illeszkedjen és hogy ez alapján már majd gyerekjáték legyen telibe3dzni az egészet. Az cak a baj, hogy 26-áig kell megcsinálnom, a felvételi pedig 25-én van, akkora pedig egy négyoldala képregényt kell megrajzolnom. Arról már nem is beszélve, hogy 26-án még azzal a website-tal is készen kell lennem, amit már korábban mutattam.

2008. március 2., vasárnap

Tribulcio

Amúgy nem tetszik ez a név, majd lecserélem. Pont úgy, ahogy az eddíg kialakult formáját is lecseréltem és majd újrakezdem a 3dzést. Annyira azért mégsem köpöm szembe a szimmetriát, csak a tengelyét forgatom el, kábé 30 fokkal. Felülrôl rajzoltam meg véglegesen, meg jobb oldalról:

Aztán még szembôl is:

A lámpája olyan alakú, mint egy odaborított festék folt és a szelvédô üvege folytatódik lent is, a kerék elôtt. Amúgy az autót magát húsból szeretném majd csinálni. Mondjuk füstölve.

szituációk

bankban: egy elegáns férfi áll az ablak/pult elôtt, kezében mobiltelefon és mappa, egy elegáns nô, az alkalmazott, mosolyogva ül és köszön.

fogadáson: egy elegáns, kosztümös fiatal hölgy kezetfog egy elegáns, öltönyös fiatalemberrel:

utcai jelenet: egy térképes, hátizsákos turista kérdez egy középkorú hölgyet, aki a távolba mutat:

utcai jelenet: egy idôsebb férfi kérdez egy fiatalabb férfit, aki egy jól kivehetô busz/villamosmegálló-tábára mutat:

Ismeretlen emberek

Fogalmam sincs, kik ezek... Amúgy fél szemmel rajzolni nehezebb, mint gondolná az ember. Furcsa.