2008. április 13., vasárnap

"Vér ciki" Sztroganoff módra

Gondoltam, ránézek, mi lett a sorsa a Sztroganoffos videómnak az Indavideón. Legnagyobb örömömre jobbnál jobb kommentekkel gazdagították fôzéshez, környezetvédelemhez és humorhoz is konyító emberek.
Személyes kedvencem "A séf", aki kicsit hosszú kommenteket írt, de megéri végigolvasni:

"Vér ciki, ember! Ott kezdődik, hogy nem hús helyett készül ez az étel gombábal, hanem egyszerűen kihagyja belőle a húst, ugyanis gomba a Stroganoffban is van. Másodsorban aki pirosarannyal ízesít azok után, hogy egy vödör természetes alapanyagot használ, ráadásul egészségről papol a kotyvaléka kapcsán, annek a kezét levágnám. Harmadrészt nem kell Stroganoffot készíteni sem csalánból, sem almából, sem gombából meg árpagyöngyből, szójából és uborkavégből, ha nem tetszik a Stroganoff, nem kell enni

Negyedrészt zellerszár Stroganoffban? Ember, te készítettél már Stroganoffot? Mert uborka és kapribogyó például van benne, de amint látszik, fogalmad sincs róla. Úgyhogy válogasd meg, milyen receptből főzöl, és ha valami gasztrobarbár hülyeségével mindenképpen azonosulni kívánsz, ne tedd közszemlére, mert magadról állítasz ki bizonyítványt. És hagyjuk már ezt az ökörséget, hogy ételeket baszunk el és hamisítunk meg az egészség zászlaja alatt! Pacal nincs pacal nélkül, ahogy körömpörkölt sincs

padlizsánból, ha mindenképpen valaki elcseszett ételekkel kíván villantani, akkor legalább adjon a hülye ételének egy hülye nevet, ne plagizáljon olyan klasszikusokat, mint a Stroganoff. El a vegetáriánusok sápadt kezeivel a jól kitalált, nevet, rangot, becsületet szerzett ételektől! Ne piszkítsanak bele hülyeségeikkel meglévő értékekbe! Foglalkozzanak a saját dolgaikkal, ne meglévő értékek hamisításával, devalválásával! Húsételeket ne akarjanak hús nélkül készíteni!"

Az i-re a pontot pedig "A humorista" rakta fel:

"Melyik a legjobb gomba? BASZNI a vagonba!!!"

Csak azt nem értem, hogy ezek az emberek miért azonosítanak engem a videó fôszereplôjével, amikor a stáblistában világosan ki van írva, hogy az egy másik személy. Na mindegy.