2007. május 31., csütörtök

Buddhizmus, na!

Ígérem, ez az utolsó pószt susnyás témában*, de ezt még nem raktam fel így: A rajztanáromnak nagyon tetszett az a kép az autóról, amelyikben pont szembôl látszik és nincsen üvege és így be lehet látni az interiôr részébe, mert szerinte buddhista nyugalmat sugáoz magából, meg hogy egy arcra hasonlít (mások szerint is antropomorf, szerintem nem túlzottan) és ezért kérte, hogy próbáljam ki azt egy sötét háttér elôtt, kicsit nagyobb méretben, hogy jobban érvényesüljön, úgyhogy összeraktam a már kész 2. oldalt úgy is, hogy az legyen a középpontban. Ilyen lett:




*nem.

Brinyesz

Ahogy már az elôbb is kifejtettem, idpm, mitn a tenger, úgyhogy van idôm fogalkozni olyan dolgokkal, amiket magamnak találtam ki és ezért sokkal több kedvem van hozzájuk. Ilyne például a már kábé egy hónapja tervezgetett bicikli, amit a nyár elején meg csinálok 3dben és azután szeretném megcsinálni igaziban is, ôgy, hogy használni lehessen. Ez elég nagy feladatnak tûnik, meg sok pénznek, de hátha sikerülni fog. Most mégcsak egy firkám van rólla, de az is mutatja a lényeget:

szóval az itt a lényeg, hogy a bringa felsô részeét nem tartja semmi sem, csak akormánynál ér össze a lenti csíkkal, ezért jó kis rugalmas lesz, úgyhogy nem kellenek bele egyéb rugók. Extra fícsör még, ami a rajzon nem látzik, hogy a kormányra szeretnék majd ledes lámpát ragasztani, olyat ,amit nem lehet leszedni, hogy ne kelljen mindíg pakolászni és, hogy kcisit autósabb legyen. A másik meg, hogy mivel az ülést el kell tartan ia hátsó keréktôl, ezért megesebben lesz az ülése, mitn az átlag bringáknak, ôgyhogy ezzel majd ki lehet emelkedni a tömgebôl. muhahah.

ezt is festettem

Még régebben felraktam én ide, egy festményt, ami az iPodomat ábrázolta. Le is írtam én akkor, hogy az volt a feldat, hogy fessünk le valami hipernatúrûban és aztán csináljunk belôlle egy rövid filmet, amiben ezt a képet torzítjuk meg effektezük valahogy. Nem vol túl sok kedvem ehhez, meg ötletem se nagyon volt, úgyhogy csak összedobtam a dolgot ma délelôtt, de legalább letudtam és ezzel is kész vagyok. jippihájé.

Csak úgy

Most, hogy már semmi dolgom nincsen, végre pihenhetek, meg rajzolgathatok csak úgy. Az elmúlt 3-4 hónapban ez az elsô autóm, amit nem pályázatra vagy valami munkára rajzoltam, ami végülis jó dolog, bár nem lett olyan túl jó egyébként:

Retrospektív II: MAGNET

A suliban minden év végén van egy kiállítás, ahova mindenki kirakja azokat a dolgokat, amiket ebben az évben csinált, például én is kirakom a rajzaimat meg a filmjeimet, meg az autóimat például.

ÚGYHOGY GYERE EL MINDENKÉPPEN ÉS NÉZD MEG, MIT CSINÁLTUNK IDÉN A KISKÉPZÔBEN! A KIÁLLÍTÁS JÚNIUS 9-ÉTÔL (SZOMBAT) TEKINTHETÔ MEG, JÚNIUS 13-ÁIG, AZAZ SZERDÁIG, A TÖRÖK PÁL U. 1 ALATT (A KÁLVIN TÉRI METRÓMEGÁLLÓTÓL 3 PERC SÉTA). NÉZD MEGMINDENKINEK A MUNKÁJÁT ÚGYHOGY PÉLDÁUL AZ ÉNYÉMET IS A 17ES TEREMBEN (AZ ELSÔ EMELET VÉGÉN LÉVÔ ELDUGOTT TEREM) ÉS AZ ANIMÁCIÓ SZAKON (A HARMADIK EMELETEN, A LÉPCSÔ MELLETT).

Nade a kiállításra kirakjuk egy pár régebbi autómat is, pl. a mágnese autót, a MEGNET-et, amit ezért összerakosgattam szépen, hogy jó legyen:



na és mivel fogalmatok sincs, hogy miez, ezért most ide leírom:

A mágneses autó

A jármû alapelve az elektromágnesesség. A kereke fémbôl készült, a belsejében pedig egy elektromágneses motor található, ami mindíg a keréknek az oldalát teszi mágnesessé. A fémbôl készült út (esetleg sín) pedig szintén mágneses, ezért az levonza magához a kerék oldalát, elforgatva azt. A motor ismét mágnesssé teszi a kerék oldalsó részét, így jön létre a folyamatos forgó mozgás. Annak köszönhetôen, hogy az úthoz a mágneses erô okán ilyen szorosan tapad az autó, tud fejjel leleflé, vagy oldalt lévô úton is küzlekedni, vagy parkolni. Azaz az utak és a parkolók ezentúl épülhetnek függôlegesen, így könnyedén bôvíthetô egy út, vagy építhetô parkoló, anélkül, hogy egy vékony utcát ki kellene szélesíteni.
Az erôs mágnes azt is lehetôvé teszi, hogy fékút nélkül fékezzenek le az autók, azaz egybôl megálljanak, ha a fékre lép a vezetô. A kényelem érdekében úgy van kialakítva az autó, hogy a kerekei magasabbak legyenk,mint maga a karosszéria, ezért ha valakinek kényelmetlen fejjel lefelé vezetni, mehet normálisan is, a kerekek tetejével az úthoz tapadva.
Az elvbôl adódóan az autó kerekei fémbôl készülnek és új, fámbôl készült utakat kell építeni neki, ami nagy beruházás lenne, de az út hátoldalát kiváló reklámfelületként lehet hasznosítain, ezzel csökkentve a költségeket. Az autó maga és az út is pontosan van szigetelve, ezért az idôjárási viszontagáságok, a villámlás, stb. nem veszélyezteti a biztonságot.

WRDALAK - trailer

Na eljött végre ez évvége az iskolában (ma volt az utolsó nap) és hát ugye nem lette mkészen a filmemmel, ahogy ez várható volt, úgyhogy a meglévô anyagokból vágtam össze egy rövid (fele olyna hosszú, mint az egész film lesz) kis trélert, amit fel is rakta mizibe a youtube-ra, hogy mindenki megtudja nézni, s bekakáljon tôlle. Hajrá.

2007. május 24., csütörtök

ÉS IGEEN!

Nahát csak nem az én holdjáróm nyerte meg a pályázatot? Hát csak nem? Hát de bizony!

Itt lehet megnézni a pláyázat össz értékelését, itt meg az én értekélesemet



Most így hát ezér örülök, mert nemsokára kapok 3 tökjó könyvet, meg egy Wacom táblát, ami mind tök jó. Yippí.

2007. május 21., hétfő

hopp, három


na ez már szürke filcek nélkül

már kettô


Na mostmár holnap van, de végre kész lettem a második oldallal is. az összes szürke filcem kikopott, már ezt is alig tudtam befejezni, nemtudom, hogy csinálom meg a harmadik oldalt... meg már kicsit homályosan látok, és ha nem könyökölnék, akkor simán elôre dôlnék és bevágnám a szunyát, úgyhogy nem vagyok legjobb formámban. Most viszont végre lefekszem, holnap meg korán kelek, találkozóm lesz a harmadik oldallal.

2007. május 20., vasárnap

eddíg még egy

Mostanra már alaposan elfáradtam, de még csak egy oldallal vagyok kész a 3-ból, amit be akarok küldeni holnap a Kia pályázatra, szóval sietnem kellene, de én inkább blogolok, me' olyan jófej vagyok. Nade az az elsô oldal itt is van:

2007. május 19., szombat

Autótervezés tutorial

Nos. Angolul van egy jó pár ehhez hasonló tutorial, ami azt jelenti, hogy ilyen oktató izé. Szóval most itt az autó megrajzolásának (kiszínezésének) a fázisait írom le és illusztrálom képekkel, mer az jó. Sokan jönnek ide úgy, hogy a googleben rákeresnek arra, hogy autótervezés, hátha ôk pont valami ilyesmire vágynak!
Tehát:

Elôször megrajzolom ugye az autó formáját, és egyeztetem a térbeli dolgokat, például kijavítom, ha a hátsó kerék ellipszise bedôlt. Francba.


Ezután átmásolom egy másik lapra a rajzot, átvilágító asztallal. Erre azért van szükség, hogy igazítsak a kompoíción és hogy ne kelljen kiradírozni a filctoll alól a ceruza vonásokat. Csak vázlatosan húzom ki a vonalakat, mert úgyis már a fejemben van eddígre a forma.


Ezután a hûtômaszkot és a lámpát szoktam megrajzolni, de persze ennek a sorrendnek semmi értelme sincs.


Majd megrajzolom, hogy hol legyen a környezet tükrözôdése az autón. Erre sokáig nem jöttem rá, hogy hogy kell csinálni, de mostmár kábé tudom. Az a lényeg, hogy a függôleges felületeken tükrözôdik a környezet, a vízszinteseken pedig az ég. A környezet tükrözôdése pedig mindíg sötétebb szokott lenni és abba kis krix-kraxokat érdemes rajzolni, mintha lenne ott valami. Az is fontos még, hogy ezek a sötét foltok befelé világosodjanak, mer' úgy néz ki jobban.


Majd a narancssárga gumi elemeket rajzoltam meg, a sorrend itt is hülyeség.


A következô lépés a szürke alkatrészek kiszinezése, mindenki maga döntse el, hogy fém, avagy müanyag.


Aztán a sötét foltokat dobtam fel, Special Black filctollal, hogy üssön. Az ablak tökrözôdô részét szoktam teljesen feketére csinálni, meg a hûtômaszkokat, itt az árnyékot csaptam még hozzá ehhez a grandiózus névsorhoz.


Ezután az üvegnek rajzoltam meg a világosabb, azaz az eget tükrözô részeit plusz a másik sötétzölddel kiszineztem a függôleges részek szabadon hagyott felét.


Itt meg az eget tükrözô karosszéria elemek kerültek sorra, amit egy sokkal halványabb zöld színnel csináltma csinálni, plussz egy nagyon halvány kékkel mentem még rá, jelezve, hogy az ég az bizony kék.


Már majdnem készen van a dolog, ilyenkor szoktam a már használt vékony fekete tollal kihúzni a sötét és világos foltok határát és néhol meg is vastagítom a vonalat, mer nekem így jobban tetszik.


Azután a legutóbbi lépés ellenkezôjét csinálom: a fehéreket festem bele a képbe, lefestôvel, mert az fedi el legjobban a dolgokat. A csúcsfények felrakása abszolút rendszertelenül történik, mert ehhez egyáltalán nem értek. Ez van.


Legutoljára a kerekeket szoktam megrajzolni, mert azoktól midníg félek, hogy elrontom ôket. Általáben el is szoktam, de most talán annyira nem, csak az zavar, hogy a hátsó kerék bedôlt. Na mindegy, mindenestre ilynekor még az utolsó, pici kis részleteket szoktam felrakni, most például a Kia emblémát.

ÉS KÉSZ!

KIA - Kitin Concept

Dolgozgattam a jövô kiáján mostanában, mert hétfôn vna a atáridô, úgyhogy már csk a holnapi napom van, és hát ez sikerült:
ez 3 vázlat:



ez meg már a végleges verzió, errôl fogok holnap rajzolni egy csomót, és majd szépen összerkaom ôket meg kiszinezem. Errôl a képrôl egyébként csinálok mingyárt egy tutorialt is, hátha örülnek majd neki az emberek, mert magyarul nem nagyon lehet találni autótervezôs tutorialt.

2007. május 15., kedd

Sötét jövő...

Mint az látható, a május az egy kicsit hajtósabb hónap, most is ezer dolgom lenne, mégis a blogommal foglalkozok, olyan hihhhetetlen rendes vagyok ám. Most éppen a Wrdalakot csinálom és a film vége felé tartok, le is lövöm most gyorsan a poént, iderakok egy képkockát a film végérôl. muhaha.

2007. május 13., vasárnap

Bufflák

Ismét mostoha voltam, de már este van. Festettem. Szörnyen nézek ki rajta, de legalább van rajta mindenféle szín, összevissza. csá.

2007. május 9., szerda

A jövô kiája



Elkezdtem kitalálgatni, mit kéne beadni a KIA pályázatra. Ez például itt olyan, hogy az elsô kerekébôl induló rész kinyitható és bezárható, elôbbi állapotban ajtóként funkiconál, utábbiban pedig lezárja az autót. A képeket meg fotóztam, nem szkenneltem, azért ilyen rossz minôségüek, bocsi.

2007. május 8., kedd

Magyar Formatervezési Díj





Szánom-bánom, de most nagyon mostohán bántam szegény kis blogommal, mert egy hete nem pósztoltam semmit sem. Tudnék én itt magyarázkodni össze-vissza, hogy osztálykirándulásunk volt Várvölgyön, meg ilyesmik, de nem teszem (most tettem meg), hanem inkább elmesélem, hogy szombat este kilenc körül vettem észre, hogy hétfôn lesz a Magyar Formatervezéi Díj határideje, én meg vasárnap reggel elutaztam és ma jöttem haza, így kénytelen voltam szombat este gyorsan összedobni az anyagot reá. Szóval kicsit összecsaptam a dolgokat, csak a DesignerTechniques.com-nak beküldött oldalakat fordítottam le magyarra plussz egyet hozzá csaptam, hogy azé legyen valami. Ezeket kinyomtattam ánégyesbe és a "tanulói jogviszony igazolásaként" beszkenneltem és kinyomtattam a diákigazolványomat, remélem elég lesz ez is. Meg a pályázati kiírás szerint ilyen meg olyan dokumentációkat kellett volna beküldeni, úgyhogy nemtom, elfogadják-e a pályázmányomat, de ha igen, akkor meg kell csinálnom a második fordulóra makettben a cuccot, az lesz még egy humoros dolog. Na mindegy, itt vannak a képek, tonképp már harmadjára, de MAGYARUL elôször.

2007. május 1., kedd

Cserbenhagyásos-gázóraleolvasás-ka-had-dzsihád

A kábé 3 havonta jelentkező lemezajánló ez most itt éppen, merthogy legutoljára januárban ajánlottam én ilyet. De most megint, mert sikerült végre megszereznem az Akkezdet Phiai-nak az Akkezdet című lemezét, és ez olyan dolog, hogy ezt ajánlom!

Igazából elég ritkán hallgatok magyar zenét, nagyjából csak a Belgát, meg a Sickratman-t, mert valahogy nem fognak meg a hungarikum dolgok, pedig szivesebben hallgatnék olyan számokat, amiknek értem is a szövegét.Persze, nagyjából lehet érteni az angol dolgokat, de a rap számokat nem nagyon. Nade itt van akkezdet phiai, aminek végre lehet érteni a szövegét, és ez az ő esetükben nem negatívum, ugyanis jók a szövegek. Olyasmik, mint a Ludditáknál, hogy nagyon sok dolog rímel ide meg oda. Ez mondjuk sok embernek inkább zavaró, mint tetsző, szerintem mégis élvezetet válthat ki a hallgatóból, például az olyan dolgok esetében, minthogy
"Limitáld a mimikád, mert levágom, hogy imitálsz!"
vagy az olyanok, hogy
"Nem látom a térképen, hol van Bonn és hol van Lion,
olyan jól sötétít ez a kibaszott Avanglion,
takarja a monoklim, mégis monokini vezetem a rönóklióm."
és mint ahogy itt is látszik, elhangzik néha egy-egy trágár kifejezés, dehát hol nem hangzik el ebbe a mai szörnyű világba, kérdem én.
Na a másik dolog meg hogy a zenei alapjai is jók a számoknak, pedig az egyik emszí csinálja azt is (Saiid az ő neve (amit ő úgy fogalmaz meg, hogy "Bent A meg az I
két ponttal, kint S-D")) és hogy ilyen hegedülős, kicsit klasszkus szerű, de igazi hiphop groovokkal összekeverve, úgyhogy jó dolog ez is.
meg ez is:
2fél
meg ez is:
Hogy üssön
meg ez is:
Tartsd meg a távot
Meg az is, hogy ezen a lemzen is vannak szövegrészletek filmekből, mint a Dopeman lemezeken. Na ezek között van egy film, az a címe, hogy 1 hét, na abból nagyon életszerű jeleneteket sikerült bevágni, én először azt is hittem, hogy igazi bezélgetések ezek, mer olyan meggyőzően tudnak benne kiabálni az emberek. De tényleg.

S U S N Y A S - E P I L O G U E

Na tök jól beküldtem mind a 3 kész oldalt, még tegnap. Az első oldalt még nem pósztoltam itt, a második oldalt viszont igen, de még szöveg nélkül, a 3. oldalt meg már végleges formájában is, dehát ismétlés a tudás anyja ugye.



A szöveg meg angolul van, mert a pályázat nyelve ugye ez, de hátha meg tudtok majd vele birkózni.