2009. december 30., szerda

Simon & Garfunkel

Már kész van kábé egy hónapja a film, három perc hosszú, mindenki megnézheti. Magyarázatot nem adok hozzá, úgyhogy aki elsőre nem érti, az nézze meg mégegyszer. A zene amúgy eredeti, a Szekszujel Fhifhies drága keze munkája, ajánlom őket is és magamat.

Miklósnál amúgy komolyabb 'ígykészült' post is olvasható a fentiekben embeddelt mozgóképpel kapcsolatban:
A főcím képei
Storyboard és figuraterv

2009. december 9., szerda

Darálóscsend

A hétvégén festettem egy csendéletet húsdarálóval, fehér répával és gyümölcsökkel. Felrakom a vázlatát is, hátha vannak olyanok, akik azt többre értékelik mint a kész festményt. Vízfestékkel csináltam amúgy meg egy kicsit színes ceruzával.


Ugyanez kicsit másképp erre.

2009. december 3., csütörtök

Puppentrick még

A suliba járnak mindíg mindenféle külföldi diákok is, mert az erasmus programban lehet ilyet. Az egyikőjüktől lestük el azt a príma kis technikát, hogy a fényképezővel párhuzamosan egy webkamerával is fotózta az animációt és így vissza tudta nézni a dolgokat folyamatosan a monitoron.

Bár kicsit tovább fejlesztve, de alapvetően ezt a technikát használtuk végig a forgatásnál (ami nagyjából már meg is van) és ennek révén készült egy csomó rossz minőségű fotó a beállításokról meg a mozgatásról, amik közül felpakolok párat, hátha fokozza egy kicsit az érdeklődést a nagy film iránt.