2009. október 21., szerda

Kínában mozdultak

Hétvégén krokiztam egy párat, nincs különösebb hozzáfűzni valóm. Csak a fejek erőteljes kínaiságára hívnám fel a figyelmet.


2009. október 20., kedd

Sánta ferenc

A képregény másik karakterét adott tárgyakból kellett kialakítani. Ehhez kaptam sétapálcát, motoros-kobrás övcsatot, fűrészt, c-vitamint és gyerekkönyvet.

Belőllük lett a bolygó kapitánya, aki régen motorozott sokat, meg hellzéndzsölz tag volt, de volt egy jó nagy balesete, amióta a lába fa, a felesége meg halott. A régi dzsekijeit azért még mindig hordja, ahogy a csizmákat is, de ezek mostmár eléggé lötyögnek rajta.

A sármját ennek ellenére még mindíg nem vesztette el, hogy megpuhította már azt a nőt a multkor is a parkban. Nem semmi.

2009. október 19., hétfő

A női karakter

Ez tulandonképpen még a képregény 'így készült'jéhez tartozik, de igazából vizuális stúdiumok feladat volt. Az utóbbi ott érhető nyomon, hogy a rajzstílusbe beleszóltak és a figuráról is meg volt adva egy pár soros leírás.


Ebben olyanokat olvashatunk, mint hogy asszimetrikus a nő haja, 35-40 éves, van egy lánya, főszerkesztő egy újságnál, nagyon gazdag, nem túl szép, de karakteres és dekoratív, amiből következően imádják a pasik (a vizuális stúdiumokon kitalált nő karakterek 95 %-át imádják a pasik), ő meg az ékszereket imádja.



A lánya nem imádja, mer elszedi tőlle a pasijait és a munkatársai se imádják, mer velük meg szenyó. Na ezek alapján rajzoltam én.




2009. október 16., péntek

Így készült a Nagyobb splash

Első körben sztoribord szerűen felvázoltam a képeket, meg úgy hozzávetőlegesen az elrendezésüket.

Ezeket aztán külön lapokon megrajzoltam ceruzával véglegesre, majd gépben összeraktam ablakokba, azokat meg oldalakba.


Ezeknek a nyomatát kihúztam tussal átvilágítóasztalon, majd akvarellel kifestettem rajtuk a figurákat.

Újból beszkenneltem minden oldalt és fotosopban rakosgattam mögéjük háttereket. Főleg az iStockPhoto ingyenes, de vízjeles fotóit vettem alapul és azokat barmoltam el kicsit a Wacom táblámmal, mert hamar kész kellett lennem vele és úgy éreztem, ez feljogosít az igénytelenségre.

Nagyobb splash

A sánta Ferenccel meg az asszimetrikus hajű nővel ígért képregény is megvan mostmár. Az elkészítését egy külön postba rakom bele, ide meg csak a végterméket. Az volt amúgy a feladat, hogy a két korábban kialakított karakter találkozzon egymással a várakozás - megérkezés - üdvözlés - bonyodalom tengely mentén. Azt is kérték, hogy egyszer az egyik karakter várakozzék, egyszer a másik.




2009. október 9., péntek

Két karakter

Most vizuális stúdiumok kurzus van, a végén majd felrakom a hozzá tartozó munkákat, most csak egy kis ízelítőt. Két karaktert kellett alkotni eddig és aztán később velük egy képregényt.Az enyémek így néznek ki:

2009. október 5., hétfő

Önarckép

Festettem egy önarcképet az egyik felemről. A látvány síkba ültetésével már nem kellett bajlódnom, az már megvolt előre, úgyhogy kicsit jobb lett, mint a legutóbbi hasonló próbálkozásom. Meg midnenképp vidámabb.

2009. október 4., vasárnap

Pilledés

Amikor nyaralni voltunk, akkor festettem ilyeneket, ma reggel meg pont úgy jött be az erkélyajtón a fény, hogy megjöjjön a kedvem ezekhez az akvarelles vázlatokhoz. Csináltam is kettőt, de csak a második érdemli meg, hogy megmutassam. Szerencsére a szkenner képtelen a halványabb tónusok befogadására, úgyhogy nagyjából élvezhetetlen a kép. Enjoy!

2009. október 3., szombat

Dóra

Dóra, a feleségem, egy jólszituált asszony. A nagymamájától örökölt színesceruzáival adtam át tegnap esti látványát az örökkévalóságnak.