2009. március 28., szombat

Bemutató

A suliban kértek egy rövid összeállítást az eddigi munkáinkból, úgyhogy bele sűrítettem a dolgokat 3 percbe és raktam alá killing in the name ofot.

Animáció és mozgatás másodjára

A cím magáért beszél, a videó viszont nem tud beszélni:

A transformereset már raktam a jutyúbra korábban is, de itt javult verzió szerepel. A figurák amúgy saját szerzemények, a hang pedig adott volt, a gudvilhantingból kivágva.

2009. március 13., péntek

Findzsa Szilárd

Még a rajzi elemzésen volt ilyen is, hogy egy rövid írásos történetet kellett feldolgozni 20 képkockában és sztoribordot rajzolni belölle. Én a Karneválból kerestem egy kis részletet (Hamvas Béla tollából) és azt ábrázoltam. A dialógusok amúgy kábé szó szerinti idézetek az eredeti műből.






2009. március 11., szerda

Jakcsi

Mostanában ő elég gyakori témám a blogon is, de hátha nem unalmas még senkinek se:

Micu

A következő karakterem nekem Miklós lett, de neki nem tetszett túlzottan a munkám gyümölcse.


Kristóf

A barátainkat voltunk hivatottak első körben méh naturálisan ábrázolni, majd fokozatosan kiindulva ebből, stilizált figurává alakítani őket. Miután kialakult a végleges formájuk, modell alapján kellett rajzolni velük beállításokat is, aztán pedig egy storyboardban kellett használni a kész figurákat. Kezdem a sort most Kristóffal, meg a végén egy grátisz, teljesen fiktív karakterrel.


Ahonnan nem látom

Olyan volt még, hogy azokból a nézőpontokból kellett lerajzolni embereket, ahonnan nem láttuk őket. Felülről, alulról, meg egy olyan nézetből, amiből igazából láttuk őket.

Tiger Woods képregény

A rajzi elemzés kurzusunk azzal indult, hogy egy 5 képkockás képregényben kellett illusztrálnunk azt, hogy Tiger Woodsnak megszületett a második gyereke, de a térdsérülése miatt nem megy vissza golfozni még egy ideig. Annyi volt a megkötés, hogy kirívóan humoros legyen a megoldásunk.

Magyar Nemzeti Transformers

A suliban most megint rajzfilmezünk, első körben három tárgyat kellett egymásba morfolni rajzban, nem térben.

2009. március 4., szerda

Jaksimuksi

Kábé egy hónapja rajzoltam vagy festettem vagy mi ezt a képet, csak nem volt időm felpakolni. Aránytalan amúgy, de nem ez a lényeg.

2009. március 2., hétfő

Báránytorta


Mostanában azért posztoltam sok kaját, mert a három hetes vizuális stúdium kurzusunknak ez volt a fő témája. A központi feladat is ezzel, meg a lakomával volt kapcsolatos, filmbe' vagy installációba' kellett feldolgozni az ilyet. Én ismét a vallást hívtam múzsámul, aminek eredménye a Pászka című film lett, az autentikus egészben sült bárány és pászka (azaz macesz) menü helyett egészen bárány alakú macesztortát felszolgálva az ominózus vacsorán.

Csoki

A már megkezdett sorhoz tartozik a csoki is, mert az is a bárányalakú macesztorta egyik hozzávalója. Ebből mutatok ígykészültet is, hogy senki ne értsen félre semmit.