2008. december 30., kedd

Jakab

Most nem fotóról rajzoltam wacomtáblásat, hanem végre sikerült modellt szerezni. Cseppet sem hasonlít az eredetire, de hát egy gombát elég nehéz is élethűen visszaadni emberként. És pontosan emiatt, mert önmagában nem túl különeges egy kép ez, mellé raktam egy javított verziót, amelyet maga a kép tárgya volt oly kedves eszközölni a jobb összhatás érdekében. Amúgy kábé egy bő órába telt ez a 964 kilobájt.

2008. december 25., csütörtök

MeseSzirka

Itt is írtam róla annak idején, hogy anyukám írt egy mesét a húgomról és engem kért fel az illusztrálására. Akkor nem csináltam meg, el is feledkeztek róla, úgyhogy monstre méretű meglepetést mutatott most mindenki, mikor mégis megmutattam. Közbe' ugyanis elkészült az utóbbi egy hétben kábé. Anyukámék fel is rakták a blogjukba, úgyhogy a premier után már megosztom én is.








2008. december 22., hétfő

Reventón

A nővéreméknek festettem egyet, közben egy fotót gyakran nézegetve. A témaválasztást próbáltam az ő igényeikhez szabni, ezért is történt az, hogy nem saját tervezésű az autó, de még a beállítás sem. Próbáltam azt a hatást kelteni, hogy szándékosan van elnagyolva néhol, hogy ezzel vezessem a néző szemét, de igazából csak nem volt rá több időm. Boldogkarácsonyt!

2008. december 16., kedd

Látásból

Az utolsó feladatunk (tehát a levises utáni) az volt, hogy egy 1-2 perces hangjáték részletre kellett animatikot csinálni. Sokkal hosszabb ideig tartott, mint a korábbi munkák, mert már sztoribordként sokat kellett pofozgatni, meg aztán videóként is rengetegszer kellett ezt azt kivenni belőle meg hozzáadni.

Az én hangjátékomat Vámos Miklós írta, nem tudom, hogy ki az a másik fickó, akivel a Kern András eljátssza, de elég jól nyomják mindketten. Valami gázszerelős téma amúgy, csak én máshogy ábrázoltam:

Helyesb

Szerdán kettőtől kezdődik az egyetemen a féléves kipakolás, ahol elméletileg az egész féléves munkánkat nézik meg és értékelik, gyakorlatilag pedig csak két feladatot, az év eleji futáros animációt és az utolsó animatik feladatot. A futárosat már látták a tanárok régebben is, de finoman jelezték, hogy javítsunk rajta, különben el leszünk kapva egy sötét sikátorban éjszaka, márpedig az nekünk nem jó, ezt ugye mi is felfoghatjuk, ugye.

Szóval újracsináltam a futást meg a járást, raktam bele furcsa járást és kiegészítettem a nehéz tárgyas részt is. A kockát se ártott volna javítani, meg a szelesbe is nagyon hiányzik még pár fázis, de nincs többre időm, az animatikkal még kész se vagyok, pedig holnap van a leadás.