2012. augusztus 31., péntek

Zöld sav

Augusztusban kevés cuccot raktam fel, úgyhogy gorsan feldobok még egy képet. Az egyik munkámhoz készült, de végül nem került felhasználásra. Távol áll amúgy tőlem, hogy saját hibáinkért (környezetszennyezés) vallási figurákat tegyek felelőssé, a kép témája teljes mértékben a megrendelő agyszüleménye. A figura hatszög alakú feje pedig természetesen az ördög és a hatos szám szoros kapcsolatára utal.

Loki

Bár a Loki a debreceni focicsapat beceneve, a skandináv mitológia nyomán az amerikai szuperhős-képregényekben is feltűnik egy ugyanilyen nevű karakter. Namost ő a nemrégiben bemutatott Thor és Avengers filmekkel egészen beivódott a köztudatba, így felszínre került képregényes multjának néhány erősen megkérdőjeleheztő momentuma. Például az, hogy egy szép napon büntetésből nővé változtatták, ami azért erősen szűklátókörű gondolkodásra vall az alkotók részéről. Mindenesetre kinézhetett valahogy így is az ominózus beavatkozás után.

Röplabda

Van még itt ez a röplabdás csaj, aki épp szervára készül. A háttérben a kétezertizenkettes londoni olimpia transzparensei láthatók, a mezén pedig a Dél-Koreai Köztársaság zászlaja, csak nagyon nagyon piciben.

Magam

A Facebook átváltotta a profilomat timelineosra, úgyhogy készítettem az új rendszerhez passzoló borító- és profilképet. Nem helyeztem túl nagy hangsúlyt arra, hogy hasonlítson rám a rajz, fontosabb volt, hogy dekoratív legyen. A hozzá tartozó buszmegálló is csak egy korábbi munkám újrahasznosítása.

Itália

Az egyik munkám miatt rajzoltam ezt a kis térkép részletet Olaszországról és a körülötte található szigetekről. A görög területeket már szándékosan hagytam le, tisztában vagyok azzal, hogy nem egy egyenes partvonal az egész ország.

2012. augusztus 11., szombat

Porsche 911 Sport Classic

Jogos a kérdés, vajon miért szemetelem tele a blogomat inverzbe fordított válzatokkal?

Bűntudatból.

Mindig, mikor rápillantok a statisztikákra, amik a blogomra vezető keresőszavakat tartalmazzák, rengeteg-rengeteg cserbenhagyott embert képzelek el. Ők halálfejes animációk és téligumik reményében kattintanak rám a googleban, és nem kapnak semmi mást, csak csalódást. Talán túl félrevezetők a címkék, amelyeket a bejegyzéseimre aggatok, ki tudja?
Mindenesetre, ha csak egy ilyen mondvacsinált lehetőségem is nyílik arra, hogy legitimizáljam a blog alcímében szereplő "auótervezés" kifejezést, én könyörtelenül lecsapok rá.

2012. augusztus 8., szerda

Autógumi

Az egyik munkámhoz kellet rajzolnom most egy autógumit. A vázlat alá felírtam a 'g', 'u', 'm' és 'i' betűket, hogy dekoratívabb legyen az egész!

2012. augusztus 2., csütörtök

Fakutya

Korábban még sosem csináltam boros címkét, de most a 'Fakutya' fantázianévre hallgató nedűhöz mégis készítettem két tervet. Elvileg ez nem a legkomolyabb bor a világon, emiatt vettem én is vicces-furcsára a figurát. A második rajzhoz sajnos nem illik a felirat, de mégis így hagytam.