2012. május 27., vasárnap

Bronson

A Bronson című filmről hazudnék, ha azt mondanám, hogy jó. Vannak benne nagyon ütős jelenetek, meg a főszereplő Tom Hardy is biztosan beleadott apait-anyait, de ennek ellenére is unalmas néhol a film és a vége sem zárja le igazán a történetet. Mindenesetre bajusz-fronton hiánypótló alkotás.

ITFS Crazy Horse workshop


Nem is olyan rég volt a stuttgarti animációs fesztivál idei kiadása. Én és Jurik Kristóf résztvettünk egy ottani workshopon. Az esemény embléma-figuráját, egy szívárvány mintás, őrült ló köré kellet két röpke nap alatt egy animációs filmet rittyenteni.

Támad a mars!


A mars ezúttal színvonalon aluli szóviccekkel támad. Persze csak azért, mert magát a filmet én egyáltalán nem szeretem, így egyik pillanatát sem szívesen idéztem volna meg poszter formájában.

2012. május 20., vasárnap

The Thing remake

Nem is olyan rég megnéztem a The Thing remakejét, hogy inspirálódjak belőle szörnytémában. Annyira nem volt katasztrófálisan rossz, mint amilyenre számítottam, úgyhogy gyorsan rajzoltam is hozzá egy pici kedvcsinálót a multkori Taxisofőr plakát stílusát felidézve. A film hangvételére amúgy nem jellemző ez a cukiság.

Machete

Amúgy nem vagyok nagy rajongója Robert Rodriguez munkásságának, de a Machete című alkotása előtt csak kalapot emelni tudok. Kitűnően használja benne a közhelyes eszközöket arra, hogy egy kényesebb témáról beszéljen.
Viszont ennek a filmnek nem egy mindent átfogó, hanem csupán egyetlen konkrét karakterhez kötődő, meg amúgy is elvontabb posztert csináltam. Igazság szerint csak gyorsan összedobtam, mert nincs mostanában túl sok időm ilyesmikre.